Ολοκληρώθηκε ο Σχολικός Μαραθώνιος "Πάμε Ανακύκλωση" για το σχολικό έτος 2020 - 2021

Ολοκληρώθηκε  ο Σχολικός Μαραθώνιος «Πάμε Ανακύκλωση» στα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία του Δήμου  Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων με στόχο τα παιδιά να μάθουν να ανακυκλώνουν σωστά τα ήδη υπάρχοντα υλικά που έχουν σπίτι τους .

Ο Σχολικός Μαραθώνιος «Πάμε Ανακύκλωση» υλοποιήθηκε από τον Δήμο  Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, στο πλαίσιο της πλατφόρμας Followgreen, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί ανακύκλωσαν σε ειδικούς κάδους που τοποθετήθηκαν στα σχολεία. Συνολικά συλλέχθηκαν:

  • Χαρτί: 9.070 κιλά
  • Πλαστικό: 2.608 κιλά
  • Μπαταρίες: 2 κιλά
  • Αλουμίνιο: 70 κιλά

Τα υλικά ζυγίζονταν από τον Δήμο και κάθε σχολείο συγκέντρωσε πόντους επιβράβευσης ανάλογα με την ποσότητα των υλικών που ανακύκλωσε.

Οι γονείς των μαθητών είχαν ενεργό ρόλο στη διεξαγωγή του διαγωνισμού, καθώς είχαν τη δυνατότητα να δωρίσουν μέσω της πλατφόρμας έως και 100 πόντους στο εκάστοτε σχολείο μηνιαίως. Συνολικά δωρίστηκαν 48.165 πόντοι.

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 στις 12.00 μ.μ. στον Αίθριο Χώρο του Δημαρχείου (Μαράσλειο Μέγαρο) πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση βράβευσης των σχολείων, όπου τα πρώτα σχολεία σε ανακύκλωση υλικών και πόντων επιβράβευσης, έλαβαν από ένα χρηστικό δώρο και ένα συμβολικό βραβείο για τη σχολική τους μονάδα και όλα τα συμμετέχοντα σχολεία στη δράση έλαβαν έπαινο συμμετοχής από τον Δήμο για τη σημαντική προσπάθειά τους.

 Δείτε στο infographic τα αποτελέσματα της βράβευσης.