Μάθε πού ανακυκλώνεις στον Δήμο σου


 

Πράσινες Γωνιές Ανακύκλωσης: Στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων συλλέγονται ανακυκλώσιμα υλικά, διαχωρισμένα ανάλογα με το είδος του υλικού. Σε ένα από τα επιλεγμένα σημεία που φαίνονται στον χάρτη με πράσινο χρώμα, μπορείτε να μεταφέρετε τα ανακυκλώσιμα υλικά σας αφού πρώτα τα διαχωρίσετε.

Ημέρες και ώρες λειτουργίας:

 • Τεμπλόνι: Δευτέρα & Παρασκευή 18:00 έως 20:00
 • Καλαφατιώνες: Τέταρτη 18:00 έως 20:00 & Κυριακή 11:00 έως 13:00
 • Μπενίτσες: Δευτέρα έως Παρασκευή 11:00 έως 21:00
 • Άνω Κορακιάνα: Τέταρτη 16:00 έως 18:00 & Σάββατο 08:00 έως 10:00
 • Σπαρτύλας: Δευτέρα & Παρασκευή 18:00 έως 20:00
 • Γουβιά: Δευτέρα & Τετάρτη 10:00 έως 12:00 & Σάββατο 14:00 έως 16:00
 • Λιαπάδες: Τρίτη & Πέμπτη & Σάββατο 10:00 έως 12:00 & Παρασκευή 17:30 έως 19:30 

 

Αφήνοντας τα ανακυκλώσιμα υλικά σε μια από τις πράσινες γωνιές ανακύκλωσης, μπορείτε να σκανάρετε με το κινητό σας το QR Code που θα βρείτε διαθέσιμο στον χώρο και να λάβετε 100 πόντους επιβράβευσης.

Κοινωνικό Παντοπωλείο: Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων συλλέγονται είδη τροφίμων όπως: γάλα εβαπορέ, ρύζι, όσπρια συσκευασμένα, ζυμαρικά, παιδικές – βρεφικές κρέμες, λαχανικά, φρούτα κ.α., είδη ατομικής υγιεινής, είδη ένδυσης και υπόδησης, είδη οικιακού εξοπλισμού, βιβλία, παιχνίδια, cd – dvd κ.α.

Ημέρες λειτουργίας:

 • Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00π.μ.-15:00μ.μ.
 • Διεύθυνση 2: Κολοκοτρώνη Θεοδώρου 2, Κέρκυρα, ΤΚ 49132
 • Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2661777221

 

Αφήνοντας ένα από τα παραπάνω είδη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, λαμβάνετε κουπόνι ανακύκλωσης 150 πόντων.

Κοινωνικό Φαρμακείο: Στο Κοινωνικό Φαρμακείο του του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων συλλέγονται φάρμακα, για τα οποία ισχύουν τα εξής: να μην είναι ληγμένα, να μην εμπίπτουν στις διατάξεις του ν. 1729/87 (φάρμακα με μονόγραμμες ή δίγραμμες συνταγές), να μην είναι φάρμακα ψυγείου.

Ημέρες και ώρες λειτουργίας:

 • Δευτέρα έως Παρασκευή, και ώρες 9:00-17:00
 • Διεύθυνση: Σολωμού 11, Κέρκυρα ΤΚ 491 00
 • Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2661034170

 

Απλά αφήνοντας φάρμακα που δεν χρειάζεστε, λαμβάνετε κουπόνι ανακύκλωσης 150 πόντων.

Συσκευασίες – Μπλε κάδοι: Στους μπλε κάδους ρίχνουμε υλικά συσκευασίας καθαρά από υπολείμματα, όπως μπουκάλια νερού, σακούλες, συσκευασίες από γιαούρτι, απορρυπαντικά, γυάλινα μπουκάλια, χαρτοκιβώτια, κουτιά από αναψυκτικά, κ.α.

Γυαλί: Για όλες τις γυάλινες συσκευασίες μπορείτε να χρησιμοποιείτε κατά προτεραιότητα τους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης γυαλιού (μπλε κώδωνες) που φαίνονται στον χάρτη ή εναλλακτικά τους μπλε κάδους της γειτονιάς σας.

Επίσης, τα γυάλινα μπουκάλια από μπύρα, αναψυκτικά ή κρασί επιστρέφονται στα supermarkets της γειτονιάς σας. Καλό θα ήταν να επιβεβαιώσετε ποια ακριβώς είδη δέχονται.

Χαρτί: Μπορείτε να χρησιμοποιείτε τους μπλε κάδους για τον σκοπό αυτό.

Ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές: Για τις μεγάλες συσκευές (όπως ψυγεία, κουζίνες, πλυντήρια, ογκώδεις τηλεοράσεις, φωτιστικά σώματα, κ.α.) μπορείτε να απευθυνθείτε στο 5-ψήφιο τηλέφωνο της Υπηρεσίας Καθαριότητας: 15601, σε καθημερινή βάση, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 08:00- 14:30, προκειμένου να παραλαμβάνονται κατόπιν συνεννόησης.

Επίσης, κατά την αγορά νέας συσκευής μπορείτε να επιστρέψετε την παλιά σας στο κατάστημα αγοράς.

Για τις μικρές συσκευές (όπως ηλεκτρονικούς υπολογιστές, οθόνες Η/Υ, φαξ, τηλεφωνικές συσκευές, τοστιέρες, καφετιέρες κ.λ.π.), μεταφέρετε τη μικροσυσκευή σε ένα από τα επιλεγμένα σημεία που φαίνονται στον χάρτη με γκρι σκούρο χρώμα.

Λαμπτήρες: Οι λαμπτήρες συλλέγονται χωριστά στους ειδικούς κάδους που έχουν τοποθετηθεί σε καταστήματα ηλεκτρικών ειδών που φαίνονται αναλυτικά στον χάρτη με γκρι ανοιχτό χρώμα.

Ενδύματα - υποδήματα: Καθαρά ρούχα και ζευγαρωμένα παπούτσια (ανδρικά, γυναικεία, παιδικά), λευκά είδη (κουρτίνες, σεντόνια κ.λπ.), τσάντες, ζώνες μπορείτε να αφήνετε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων.

Με τον τρόπο αυτό, λαμβάνετε κουπόνι ανακύκλωσης 150 πόντων.

Επίσης, μπορείτε να τα τοποθετήσετε στους κάδους που φαίνονται στον χάρτη με μπορντό χρώμα.

Μπαταρίες. Η χωριστή συλλογή των μπαταριών γίνεται στις ειδικές στήλες της ΑΦΗΣ που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορους δημόσιους χώρους και καταστήματα που φαίνονται στον χάρτη. Επίσης, ειδικές στήλες έχουν τοποθετηθεί στα περισσότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα του Δήμου, supermarkets, τράπεζες και σε πολλά εμπορικά καταστήματα.

Αδρανή - οικοδομικά υλικά: Η αποκομιδή των υλικών που προέρχονται από ιδιωτικές εκσκαφές, κατεδαφίσεις και οικοδομικές εργασίες γενικώς, πραγματοποιείται από τους ιδιοκτήτες ή τους υπεύθυνους των οικοδομικών εργασιών. Οι υπεύθυνοι υποχρεούνται να οδηγούν τα υλικά στις μονάδες διαχείρισης Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων ή να προχωρούν στην εκμίσθωση ειδικού κάδου (container), ο οποίος τοποθετείται επί του πεζοδρομίου και να προκαταβάλουν στον Δήμο το ειδικό τέλος που ορίζεται ετησίως από το Δημοτικό Συμβούλιο.