Σχολικό Πρωτάθλημα "Πάμε Ανακύκλωση" 2021 – 2022

Ξεκίνησε το Σχολικό Πρωτάθλημα “Πάμε Ανακύκλωση” σε όλα τα σχολεία του Δήμου Ιωαννιτών, με στόχο την ευαισθητοποίηση και επιβράβευση των μαθητών σε ζητήματα σχετικά με την ανακύκλωση.

Το σχολικό πρωτάθλημα υλοποιείται για 4η συνεχή χρονιά από τον Δήμο, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Followgreen.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, καλούνται να ανακυκλώσουν χαρτί, αλουμίνιο (μόνο για δημοτικά), πλαστικό και μπαταρίες σε ειδικούς κάδους που έχουν τοποθετηθεί εντός των σχολικών μονάδων. Με τον ίδιο τρόπο θα γίνεται συλλογή σε χαρτί και μπαταρίες και στις εγκαταστάσεις της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Τα υλικά ζυγίζονται από τον Δήμο και κάθε σχολείο συγκεντρώνει πόντους επιβράβευσης ανάλογα με την ποσότητα των υλικών που ανακυκλώνει.

Οι γονείς των μαθητών έχουν ενεργό ρόλο στη διεξαγωγή του πρωταθλήματος, καθώς έχουν τη δυνατότητα να δωρίσουν μέσω της πλατφόρμας έως και 100 πόντους στο εκάστοτε σχολείο μηνιαίως

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα βραβευθούν όλα τα σχολεία σε εκδήλωση που θα διοργανώσει ο Δήμος, ενώ τα πρώτα θα λάβουν χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες.

Δείτε την αφίσα, τις οδηγίες και την αναλυτική λίστα υλικών της δράσης.