Επιβραβεύουμε την ανακύκλωση στα σχολεία!

Ο Δήμος Περιστερίου σε συνεργασία με όλα τα δημοτικά σχολεία ξεκίνησε μια σημαντική περιβαλλοντική δράση, για την τρέχουσα σχολική χρονιά 2018-2019.

Η πρωτοποριακή δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Δρω – Ανακυκλώνω – Ζω» της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Περιστερίου και της διαδικτυακής πλατφόρμας ανακύκλωσης Followgreen, με στόχο την ευαισθητοποίηση και επιβράβευση της Σχολικής Κοινότητας για την ανακύκλωση.

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα ανακυκλώνουν στο καινοτόμο Πράσινο Σημείο του Δήμου, το οποίο θα μεταφέρεται σε κάθε σχολείο για μια εβδομάδα. Ενώ μέσω εξειδικευμένου προγράμματος μάθησης και ψηφιακών εφαρμογών τα παιδιά θα εξοικειωθούν με τις έννοιες της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης υλικών.

Τα υλικά που θα συλλέγονται στο σχολείο είναι: χαρτί, μέταλλο, πλαστικό, καπάκια, μπαταρίες, γυαλί, λαμπτήρες, οργανικά, μικροσυσκευές και μεγάλες ηλεκτρικές συσκευές.

Οι γονείς εκφράζοντας την περιβαλλοντική τους ευαισθησία και ενισχύοντας ταυτόχρονα την προσπάθεια του σχολείου (έχοντας κάνει εγγραφή στο followgreen.gr/peristeri), μπορούν να δωρίσουν έως και 150 πόντους στο σχολείο μηνιαίως.

Ο Δήμος Περιστερίου θα επιβραβεύσει όλα τα σχολεία για τη συμμετοχή τους στην πρωτοβουλία αυτή σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί 3,4 και 5 Μαΐου στο Άλσος Περιστερίου.

Περιμένουμε να στηρίξετε όλοι την προσπάθεια αυτή εκφράζοντας την περιβαλλοντική σας ευαισθησία και ενισχύοντας ταυτόχρονα την προσπάθεια του κάθε σχολείου προσφέροντας πόντους επιβράβευσης.

schools_peristeri

 

Ξεκίνα Τώρα! Κάνε την εγγραφή σου και απόλαυσε την επιβράβευση!

Φτιάξε σε λίγα δευτερόλεπτα τον πράσινο λογαριασμό σου!

ΕΙΜΑΙ ΗΔΗ ΜΕΛΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ