Μάθε πού ανακυκλώνεις στον Δήμο σου


Κοινωνικό Παντοπωλείο: Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη συλλέγονται είδη πρώτης ανάγκης όπως:

τρόφιμα, είδη καθαριότητας και ατομικής υγιεινής, είδη ένδυσης και υπόδησης, παιχνίδια, βιβλία και cd–dvd για την κάλυψη βασικών αναγκών διαβίωσης αλλά και αναγκών μάθησης και πολιτισμού.

Πληροφορίες:

    • Δευτέρα έως Παρασκευή, και ώρες 8:00-16:00
    • Διεύθυνση: Αγίου Χριστοφόρου 1, ΤΚ 55535, Πυλαία
    • Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2310948639

Αφήνοντας 1 σακούλα με τα παραπάνω είδη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, λαμβάνετε κουπόνι ανακύκλωσης 150 πόντων.

Συσκευασίες – Μπλε κάδοι: Στους μπλε κάδους ρίχνουμε υλικά συσκευασίας καθαρά από υπολείμματα, όπως μπουκάλια νερού, σακούλες, συσκευασίες από γιαούρτι, απορρυπαντικά, γυάλινα μπουκάλια, χαρτοκιβώτια, κουτιά από αναψυκτικά, κ.α.

Γυαλί: Για όλες τις γυάλινες συσκευασίες μπορείτε να χρησιμοποιείτε κατά προτεραιότητα τους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης γυαλιού (μπλε κώδωνες).

Επίσης, τα γυάλινα μπουκάλια από μπύρα, αναψυκτικά ή κρασί επιστρέφονται στα supermarkets της γειτονιάς σας. Καλό θα ήταν να επιβεβαιώσετε ποια ακριβώς είδη δέχονται.

Χαρτί: Μπορείτε να χρησιμοποιείτε τους μπλε κάδους για τον σκοπό αυτό.

Ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές: Για τις μεγάλες συσκευές (όπως ψυγεία, κουζίνες, πλυντήρια, ογκώδεις τηλεοράσεις, φωτιστικά σώματα, κ.α.) μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 15195 «Γραμμή του πολίτη» σε καθημερινή βάση.
Για τις μικρές συσκευές (όπως ηλεκτρονικούς υπολογιστές, οθόνες Η/Υ, φαξ, τηλεφωνικές συσκευές, τοστιέρες, καφετιέρες κ.λ.π.), μπορείτε να τις μεταφέρετε σε ένα από τα επιλεγμένα σημεία που φαίνονται στον χάρτη με γκρι σκούρο χρώμα ή κατά την αγορά νέας συσκευής μπορείτε να επιστρέψετε την παλιά σας στο κατάστημα αγοράς.

Λαμπτήρες: Οι λαμπτήρες συλλέγονται χωριστά στους ειδικούς κάδους που έχουν τοποθετηθεί σε επιλεγμένα Δημοτικά κτίρια, καταστήματα πώλησης λαμπτήρων, καταστήματα ηλεκτρικών ειδών και super markets που φαίνονται αναλυτικά στον χάρτη με γκρι ανοιχτό χρώμα.

Ενδύματα-υποδήματα: Καθαρά ρούχα και ζευγαρωμένα παπούτσια (ανδρικά, γυναικεία, παιδικά), λευκά είδη (κουρτίνες, σεντόνια κ.λπ.), τσάντες, ζώνες μπορείτε να αφήνετε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, με τον τρόπο αυτό, λαμβάνετε κουπόνι ανακύκλωσης 150 πόντων.

Επίσης μπορείτε να τα τοποθετήσετε στους κάδους που φαίνονται στον χάρτη με μπορντό χρώμα.

Μπαταρίες. Η χωριστή συλλογή των μπαταριών γίνεται στις ειδικές στήλες της ΑΦΗΣ που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορους δημόσιους χώρους και καταστήματα. Επίσης, ειδικές στήλες έχουν τοποθετηθεί στα περισσότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα του Δήμου, supermarkets, τράπεζες και σε πολλά εμπορικά καταστήματα.

Αδρανή - οικοδομικά υλικά: Η αποκομιδή των υλικών που προέρχονται από ιδιωτικές εκσκαφές, κατεδαφίσεις και οικοδομικές εργασίες γενικώς, πραγματοποιείται από τους ιδιοκτήτες ή τους υπεύθυνους των οικοδομικών εργασιών. Οι υπεύθυνοι υποχρεούνται να προχωρήσουν στην εκμίσθωση ειδικού κάδου (container), ο οποίος τοποθετείται επί του πεζοδρομίου και να προκαταβάλουν στον Δήμο το ειδικό τέλος που ορίζεται ετησίως από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Φάρμακα: Τα φάρμακα επιστρέφονται στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου Ασβεστοχωρίου (Ευζώνων 1- πίσω από το ΚΑΠΗ Ασβεστοχωρίου), σε όλα τα ΚΑΠΗ του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη και στο Αμαξοστάσιο καθαριότητας του Δήμου (Απόλλωνος 45-47, Πυλαία- περιοχή Jumpo Πυλαίας).