Ολοκληρώθηκε ο σχολικός διαγωνισμός "Ανακυκλώνουμε γιατί μετράει"

Ολοκληρώθηκε ο σχολικός διαγωνισμός «Ανακυκλώνουμε γιατί μετράει» 2018-2019 στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βριλησσίων, με στόχο την ευαισθητοποίηση και επιβράβευση της Σχολικής Κοινότητας σε θέματα ανακύκλωσης και πράσινης ενέργειας.

Ο μαθητικός διαγωνισμός υλοποιήθηκε από τον Δήμο Βριλησσίων, σε συνεργασία με τη με τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) και την Περιφέρεια Αττικής, την ΑΦΗΣ Α.Ε. και την Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. και την Oil4Life, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας followgreen.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί ανακύκλωσαν σε ειδικούς κάδους που τοποθετήθηκαν στα σχολεία. Ξεκινάμε από το σπίτι όπου διαχωρίζουμε τα παρακάτω υλικά και τα φέρνουμε στο σχολείο για ανακύκλωση:

  • Χαρτί (βιβλία, περιοδικά, τετράδια, εφημερίδες, μη ογκώδεις συσκευασίες),
  • Μπαταρίες,
  • Μικρές ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές
  • Tηγανέλαιο (τοποθετημένο σε μπουκάλι του 1-1,5 lt)

Οι γονείς εκφράζοντας την περιβαλλοντική τους ευαισθησία και ενισχύοντας ταυτόχρονα την προσπάθεια του σχολείου (έχοντας κάνει εγγραφή στο followgreen.gr/vrilissia), είχαν τη δυνατότητα να δωρίσουν έως και 150 πόντους στο σχολείο μηνιαίως.

Όλοι οι συμμετέχοντες επιβραβεύθηκαν με επαίνους και δώρα συμμετοχής για τις σχολικές τους μονάδες σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 στο πάρκο "Μίκης Θεοδωράκης" του Δήμου Βριλησσίων.

Ξεκίνα Τώρα! Κάνε την εγγραφή σου και απόλαυσε την επιβράβευση!

Φτιάξε σε λίγα δευτερόλεπτα τον πράσινο λογαριασμό σου!

ΕΙΜΑΙ ΗΔΗ ΜΕΛΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ
make an action button